Vine, onmisbaar bij zakelijk social media gebruik

vine-logoMerkbeleving wordt steeds belangrijker voor de consument. De consument bindt zich aan een organisatie als het verhaal klopt. En het verhaal klopt als de consument weet wat hij voor producten of diensten kan verwachten. Maar het verhaal achter de organisatie is ook belangrijk, net als de normen en waarden van een organisatie. En bij het verhaal horen natuurlijk de werknemers die contact hebben met de consument. Dit verhaal zorgt voor een goede merkbeleving. Om de merkbeleving te versterken moet de consument dus goed geïnformeerd worden. Het informeren gebeurt tegenwoordig niet alleen met saaie teksten en uitspraken. De klant bereiken gebeurt tegenwoordig met videomateriaal dankzij de app: Vine.

Vine is een mobiele app die in korte tijd erg populair is geworden. De gebruiker kan simpel een filmpje van 6 seconden maken. Dit filmpje kan gedeeld worden met het netwerk van Vine maar ook met andere sociale netwerken. Een filmpje van 6 seconden delen op social media zoals Facebook of Twitter is wat Vine waardevol maakt voor ondernemers.

De 6 voordelen van Vine.
Voordeel 1: Sterkere boodschap
Videomateriaal wordt door social media gebruikers beter bekeken dan alleen tekst. Enkel teksten op een tijdline wordt minder populair. Foto’s en video’s worden door steeds meer gebruikers gedeeld en geliked. Met een filmpje, dat gemaakt is met Vine, is de kans groter dat de consument de boodschap bekijkt en de boodschap in zich op neemt.

Voordeel 2: Sfeer toevoegen aan de boodschap
Met videomateriaal is het mogelijk om sfeer aan een product of dienst toe te voegen. De consument kan de sfeer zien en horen. Dit versterkt de betrokkenheid met het product of de organisatie. De omgeving waar het filmpje gemaakt wordt en de mensen of producten die te zien zijn worden visueel voor de consument. Er ontstaat sneller een behoefte bij een consument dan wanneer een consument alleen tekst leest.

Voordeel 3: Uitleg geven
Ingewikkelde zaken kunnen simpel uitgelegd worden. Wanneer een product complex is of veel details bevat kan een video de uitleg versterken. Videomateriaal kan ook helpen bij het gebruiken van een product of dienst. De consument snapt uitleg beter wanneer er videomateriaal aan een tekst wordt toegevoegd.

Voordeel 4: Laten lachen
Filmpjes zijn zeer geschikt om de consument aan het lachen te maken. Leuke filmpjes kunnen herkenning oproepen bij een consument. Wanneer een consument vrolijk wordt van het product of de organisatie is de kans groot dat het bericht gedeeld wordt. Uiteindelijk zal de consument bij een behoefte eerder aan uw organisatie of product denken. Ook wordt de merkbeleving bij de consument versterkt.

Voordeel 5: Rondleiding in organisatie
In 6 seconden kan de consument een kijkje in uw organisatie nemen. Deze 6 seconden zijn precies genoeg om iets te laten zien van uw organisatie zonder saai te worden. Het is ook mogelijk om de consument te laten zien hoe een product of dienst tot stand komt. Hoe beter de consument geïnformeerd is over u en uw producten hoe sterker de merkbeleving wordt.

Voordeel 6: Producten uitlichten
Met Vine kunt u in 6 seconden uw producten uitlichten. Deze 6 seconden bieden genoeg ruimte om een product te laten zien en in te zoomen op de details. Dit maakt uw boodschap op social media of op uw webshop aantrekkelijker dan alleen foto’s.

Met Vine kunt u de consument nieuwsgierig maken, informeren en laten lachen. Daarom is Vine voor u als ondernemer onmisbaar bij uw zakelijk social media gebruik!

Posted by

Dutch girl living in Dutch. I blog about sports, healthy food and social media. With love, from Dublin..

4 thoughts on “Vine, onmisbaar bij zakelijk social media gebruik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s